Da li je zdravlje vama zaista najveće bogatstvo?

Naše društvo je u fazi emocionalnog raspada. Ljudi su danas često nemirni, nezadovoljni, nestabilini, i razdražljivi. Ne želimo da naš život tako izgleda, zar ne?

Zato, drage moje SAVRŠENE, nemojte sve primati srcem. Srce je simbol ljudskog središta, odnosno samo središte tela, i zbog toga ga povezujemo sa emotivnim situacijama. Emocija je nešto što čovek iznosi iz sebe. To je pokret iz čovekovog unutrašnjeg središta ka spolja (lat. emovere- pokrenuti iz sebe).

Znate i same, drage moje SAVRŠENE, da u normalnim situacijama svoje srce i srčane otkucaje ne primećujemo. Čujemo ga i osećamo tek pod utiskom neke emocije, kad nas nešto uzbudi ili se drastično promeni u našem životu. Tu leži glavni ključ. Tek tada nas srce prisiljava da ga ponovo slušamo.

Može se reći da čovek ima dva središta:

GORNJE I DONJE

GLAVU I SRCE

RAZUM I OSEĆANJA

Čovek razuma deluje hladno i jednostrano. Čovek osećanja deluje nejasno i nesređeno. Kada se obe funkcije uzajamno dopunjuju, obogaćuju, ljudsko biće je zaokruženo i u harmoniji.

Koliko vodite računa o tome? Da li uopšte vodite računa ili imate pristup: “Bolest se dešava nekom drugom, neće mene zadesiti.”

Prema tome moje pitanje glasi: Šta zdravlje uopšte predstavlja za vas? Da li je zdravlje vama zaista najveće bogatstvo? Ako jeste, zašto ga nemilice trošite?

Uzmite stvar u svoje ruke i delajte preventivno. Kako budete mislili o sebi i svom zdravlju, takav ćete kvalitet života i imati.

Dakle, da rezimiramo: Neka Vam je zdravlje uvek na prvom mestu. Neka je Vaše telo ZDRAVO, Vaša duša ČISTA, i Vaša svest VISOKO.