Specifičnom analizom otkrivaju se promene u organizmu pre pojave bolesti.
Pod mikroskopom može da se ustanovi kako funkcionišu organi, infekcije, koliki je nivo stresa i koja hrana stvara tegobe

SAMO kap krvi je dovoljna da se bolest otkrije pre nego što se pojave simptomi. Zahvaljujući analizi „žive kapi krvi“, mesecima, čak i godinama ranije može da se vidi šta se u organizmu dešava. Na ovaj način pod mikroskopom može da se ustanovi kako funkcionišu organi, da li postoji nedostatak vitamina i minerala, da li ima toksičnosti, bakterijske, virusne ili parazitske infekcije, koliki je nivo stresa i koja hrana stvara tegobe.

Hemoskeniranje daje procenu trenutnog opšteg stanja organizma i nivoa unutrašnje ravnoteže – homeostaze. Analiza žive kapi krvi radi se odmah nakon uzimanja krvi iz prsta u prisustvu pacijenta, jer se već krv nakon pet do 10 minuta zgruša. Uzorak krvi se ne boji i ne fiksira, već je živ i pod mikroskopom se ponaša isto kao u krvnim sudovima.

– Po obliku i po ponašanju crvenih i belih krvnih zrnaca vidimo da li u organizmu nešto nedostaje – kaže dr Dragana Živojinović Ganem, iz ordinacije „Cardial“ u Beogradu. – Pod mikroskopom se jasno vide fibrinske niti, belančevine koje učestvuju u stvaranju tromba, i da ukažu na rizik od mogućeg srčanog i moždanog udara. Iz žive kapi krvi možemo da vidimo da li telu nedostaje tečnosti, probleme sa varenjem, povećan unos proteina. Kada u ishrani dominira masna hrana u krvnoj plazmi se vide čestice masti, a kod pušača i aktivnih i pasivnih u uzorku se vide teški metali. Prisustvo i mnoštvo stresnih ćelija može da bude znak da će se u narednih pet do sedam godina možda pojaviti karcinom.

Pregled žive kapi krvi radi se mikroskopom napredne tehnologije, koji daje veliko uvećanje, a kontrast slike u tehnici tamnog polja omogućava da se jasno pregleda inače prozirna krvna plazma i svi krvni elementi. Ne gleda se samo njihov broj, već i izgled, pokretljivost, međusobni odnos. Kamera koja je spojena sa mikroskopom omogućava pacijentu da analizu prati istovremeno sa lekarom.

Testom, takođe, može da se otkrije sklonost ka hormonskoj neravnoteži ili kardiovaskularnim bolestima, ili poremećaj ravnoteže dobrih i loših crevnih bakterija, što može da dovede do slabljenja imunološke zaštite. Može da se radi i u dečjem uzrastu, gde može da pomogne u odlučivanju da li u organizmu ima dovoljno vitamina ili treba da se uzimaju kroz neke dodatke ishrani.

– Bilo bi dobro da ljudi urade ovaj pregled preventivno, kada nemaju nikakve tegobe, kako bi znali šta treba da rade da spreče nastanak oboljenja – objašnjava dr Živojinović Ganem. – Na osnovu dobijene analize, lekar određuje da li treba promeniti način ishrane ili se preporučuju neki antioksidansi ili drugi suplementi, biljni ili homeopatski preparati…

Preuzeto sa portala: https://zdravljemdobogatstva.wordpress.com